Bootonderhoud • Poetsen van polyester

Polyester poetsen

Wanneer de boot heeft overwinterd op de wal is dat een mooie gelegenheid voor het poetsen van de polyester bootromp. Een glanzend en gepolijst oppervlak ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook het voordeel dat vuil zich minder gemakkelijk hecht en gemakkelijker laat verwijderen.  Dit jaar hebben we het met wat hulp grondig aan kunnen pakken: na een gewone schoonmaak met water is de polijstmachine eraan te pas gekomen, waarna de romp in de was is gezet en opgewreven.

Gepoetst polyester bootromp
De romp van de Hurley 800 na polijsten en in de was zetten

Romp van de boot

Eerder was de boot als geheel al afgespoeld en schoongeborsteld. Waarmee zoveel mogelijk groene aanslag en verontreiniging zijn weggenomen. Vandaag is de romp machinaal gepolijst, en daarna in de was gezet. Het resultaat mag er zijn, een glanzende romp en het door zout en zon opgebleekte blauw weer een tintje donkerder. Het mooie is dat je hier het gehele seizoen voordeel van hebt. Door de gladde wasplaats zal de aanslag en aangroei minder zijn.

Gepolijst polyester
S-spant met lange kiel en roer achter een scheg

Blauwe banen polijsten

Het mooie van het polijsten van de blauwe banen is dat deze ook weer een deel van de oorspronkelijke kleur terug krijgen. Door het zonlicht maar ook door de inwerking van zout en kalk bleekt het blauw op. Maar dankzij het polijsten komt de donkere kleur weer terug. Dat gaat overigens ook op voor de rubberen stootrand die door de was weer donkerder kleurt.

Riwax Poetsmiddelen
Poets- en schoonmaakmiddelen van Riwax

Zie hier de Hurley 800

Dit bericht heeft één reactie

  1. Gerrie

    De boot staat er weer glanzend bij .

Geef een reactie