Timmeren van een scheepskast

Ladenkast

Een dag aan het meten, afteken, zagen, passen, weer meten, lijmen, klemmen, boren, schroeven, proppen en schuren geweest, een aangename dagbesteding in een tijd van aan huis gebonden zijn vanwege de Corona-crisis. De laden komen van oorsprong uit een zeiljacht dat de wereld is rondgezeild, de Tina III,  een Yawl-getuigd zeiljacht van 16 meter en een gewicht van 22 ton, opgeleverd  in 1972 door de Duitse scheepswerf Lübbe Voss naar een ontwerp van Karl Borgwardt. Het bovenblad van de ladenkast is gemaakt uit een restant van de kajuitvloer van ons eigen scheepje, de teakhouten omlijsting van het bovenblad is weer afkomstig van de kuipbanken van de zeilboot waar wij vooralsnog het langst mee hebben gevaren. Tot zover het klussen van vandaag.

Ladenkast in wording
Ladenkast in wording, laden afkomstig van het Duitse kajuitzeiljacht Tina III, het bovenblad een restant van een kajuitvloer, de teakhouten rand was eerst hout van kuipbanken van ons vorige kajuitzeiljacht.
De ladenkast in de eerste laklagen, het bovenblad in de eerste blanke laklaag, de onderbouw in grondverf en een zijdeglans dekkend grijs.
Klik op afbeelding en ga naar ‘Creatief’

Geef een reactie