Lelystad bij het ondergaan

Zonsondergang

Ook vanavond een mooie zonsondergang, helder rode gloed bij een heldere lucht. Een opmerkelijk weerbeeld vandaag op het water: bij een noordoosten wind kracht 3 Beaufort zeilden we in de middag van Enkhuizen naar Lelystad in een duidelijk hogedrukgebied, de barometer wees 1030 millibar aan! In het zuiden een helder blauwe lucht, in het noorden egale bewolking die niet over ons heen trok, ondanks de noordelijke wind. De kracht van de zon leek het te blijven winnen.

Gisteren schreven we over de gezonken houten kotter halverwege Urk en Lelystad, vandaag bevatte de marifoonberichten de aanwezigheid van een met kardinale betonning gemarkeerd wrak dat boven het water uitsteekt op de ondiepte van de Houtrib. Vandaag zeilden we erlangs en hebben de betonning en het obstakel zien liggen, wachtende om geborgen te worden.

Al met al een mooie zeildag, gisteren op de motor varende naar Enkhuizen wegens de afwezigheid van wind, vandaag gemoedelijk kunnen zeilen met de gerepareerde stuurautomaat met rode behuizing die zich in de afgelopen twee dagen helemaal heeft bewezen. Mooie aanwijst, passende bij de rode zonsondergang van vanavond.

Zonsondergang

Geef een reactie

Sluit Menu