Wandeltocht bij Scharendijke

Schaar van Renesse

De weersverwachtingen spraken veel regen uit voor vandaag, daar waar wij ons bevinden, aan de noordwestkant van Schouwen-Duiveland. De regen hebben we inderdaad voorbij zien gaan, in de vroege morgen, maar rond 9.00 uur was het droog. Daaropvolgend een vrij krachtige wind uit het noordwesten. Geen storm om over naar huis te schrijven of om voor binnen te blijven, maar een dikke 4 Beaufort.

Aangezien Bruinisse een volgend reisdoel is betekent dat met de gegeven omstandigheden voor het meerendeel plat voor de wind zeilen. Omdat we daar niet van houden, en omdat de windverwachting morgen westelijke is maken we er vandaag een wandeldag van. Langs de Schaar van Renesse. De zuidzijde van het voormalige zeegat van de Grevelingen.

Strand nabij Scharendijke
Strand nabij Scharendijke
Strand bij Renesse
Strand bij Renesse

James Bond en de Schaal van Beaufort

Op het nieuws lezen we over de ‘extreem gevaarlijke’ orkaan Idalia, die aan land zou gaan bij Florida. Dat staat in geen verhouding tot de wind die vandaag verfrissend door ons bootje waaide. Daar waar een gouverneur aan de overkant van de grote plomp inwoners dringend adviseert om binnen te blijven en geen onverstandige dingen te doen (zoals met de auto door ondergelopen straten rijden, of gebroken elektriciteitskabels vast te pakken, het kan maar zijn gezegd) waaiden wij vandaag uit aan het strand bij een matige wind. Ondertussen lieten wij het ons smaken in een James Bond-achtige entourage aan het strand van Renesse.

Uitzicht vanuit een strandpaviljoen bij Renesse
‘James Bond’ achting uitzicht vanuit een strandpaviljoen bij Renesse

Achter de dijken

Scharendijke
Scharendijke

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie