Kruidkoek voor de bemanning

De meeste woningen zijn van vele gemakken voorzien: warm en koud stromend water uit de kraan, een kookplaat met vier, vijf of zes branders, een oven op gas of elektra, een koelkast met een vriezer. Een aanrechtblad, en de beschikking over een mixer of een keukenmachine. Op het bootje is dat anders. Het stromende water wordt koud met een voetpomp opgepompt. Het aanrecht is tegelijk de klep naar de bestekbak. Het kooktoestel bestaat uit twee spiritusbranders. Wanneer er walstroom aanwezig is heen 500 Watt waterkoker, met het volume van minder dan een liter. Het leven op de boot is eenvoudig en minder complex. Met een beetje fantasie en creativiteit is er veel mogelijk. Zoals het bakken van een kruidkoek.
Het recept: één zakje mix uit het pak voor kruidkoek, 225 milliliter handwarm water, een beetje olie of boter, een spatel, een beslagkom en een cakevorm. Normaliter een oven zoals thuis op gas of elektra, of een Airfryer. Dat laatste hebben we allemaal niet aan boord, maar wel de Omnia wonderpan voor op het Origo 3000 spiritus kooktoestel. We gaan aan de slag, na een klein uurtje een mooi resultaat!


Was het uitverkocht?
Oefening in zelfredzaamheid …
Broodje shoarma lukt altijd, kun je prima op leven en het is nog lekker ook.