Sauerland, Nordrhein-Westfalen

Culinair Winterberg

Winterberg staat bekend als een dichtbij Nederland gelegen wintersportgebied, afhankelijk van waar je vandaan komt gelegen zo’n twee a driehonderd kilometer van de Nederlandse grens. Zomers geen sneeuw maar wel aantrekkelijk om er te zijn. De omgeving is heuvelachtig en Winterberg zelf heeft een aantrekkelijke hoofdstraat met etalages met sportieve attributen om te bekijken. Maar je kunt er ook heerlijk op een terras gaan zitten, zeker bij zonnig weer.

Sauerland, Nordrhein-Westfalen
Winterberg in het Duitse Sauerland

Vegetarische Schnitzel

De Schnitzel staat te boek als een typisch Duits gerecht. Maar dat kan breder opgevat worden, want je hebt ook de Weiner Schnitzel en de Zigeuner Schnitzel. Vandaag heb ik gekozen voor de Schnitzel met champignonsaus. Maar laat ik nu zo consequent mogelijk vegetarisch willen leven. Het getoonde ‘vlees’ is inderdaad vegetarisch, met de smaak en structuur van een Schnitzel. Achteraf gezien had een schijfje citroen erbij de plate compleet gemaakt. Maar we hebben dit vleesloze gerecht ons goed laten smaken.

Winterberg
Vegetarische Schnitzel met champignonsaus en friet

IJssalon Cortina

De Italiaanse IJssalon Cortina in Winterberg slaan wij als het even kan niet over. Zijn we in Winterberg, dan laten wij ons zeker verwennen in deze gelegenheid. Een ijscoupe wordt per definitie in stijl geserveerd, het servies in harmonie met de bestelling. Zo zal ijs met chocolade, koffie of noten opgediend worden in een bruin-crème assortiment, iets met banaan of pistache in groen glaswerk, aardbeien in rood. Zelfs de bakken schepijs in de koelvitrine zijn een lust voor het oog, met zorg opgemaakt. IJssalon Cortina staat garant voor een traktatie en een attractie.

Winterberg Sauerland Nordrhein-Westfalen
IJssalon Cortina in wintersportplaats Winterberg

Geef een reactie