Kleine Deukjes Dagen • Bejegening

Kleine Deukjes Dagen

Een deukje in de auto kan zo klein niet zijn of onder een bepaalde hoek is zo’n beschadiging zichtbaar. Op zich is een auto een gebruiksvoorwerp, bij een kilometerstand van 100.000 kilometer is in theorie al tweeënhalf maal de wereld rond gereden. Dan is het toch opmerkelijk dat de schade beperkt blijft tot een enkel putje. En toch doet het een beetje zeer, vooral wanneer er onhandigheid in het spel is geweest. Het aardige is dat wij verzekerd zijn bij een maatschappij die op zijn tijd kosteloos kleine deukjes repareert. Dat wil zeggen ‘Kleine Deukjes Dagen’ organiseert. En daar nog een leuk evenement van maakt ook. Compleet met live muziek in de vorm van een dweilorkest, acrobaten, en een kopje koffie met wat lekkers. Al met al een gezellige sfeer.

Kleine Deukjes Dagen
Kleine Deukjes Dagen

Bejegening

Een passende ‘bejegening’ maakt een wereld van verschil. Een goede bejegening betekent op een respectvolle en gelijkwaardige manier omgaan met elkaar. Waar we vandaag op de Kleine Deukjes Dag een mooi voorbeeld van hebben ervaren. Bij het aanrijden op de locatie werd ons de te volgen route naar de evenementenhal gewezen. Maar het begon met herkenning en een compliment over de auto. De verkeersbegeleider gaf aan de Justy van Subaru te herkennen als zijnde de equivalent van de Sirion van Daihatsu. De Subaru benoemend als de luxere uitgave. Een mooi voorbeeld van waarderende benadering ofwel bejegening.

Deukje

En zo kwam ook onze Justy aan de beurt voor het uitdeuken. We mochten drie beschadigingen laten verhelpen, maar het ging ons om één deukje in een portier, nauwelijks te zien maar toch. We dronken een kopje cappuccino met daarbij een appelflap, we zagen en hoorden het wandelend straatorkest voorbij komen, en voor we de koffie goed en wel op hadden stond ons wagentje weer deukjes-loos voor ons klaar. Wat ook nog aardig is om te vermelden is de wasstraat, waarmee we vanmorgen de dag zijn begonnen. Waarmee dat ene deukje goed aan het licht kwam. Waar je nu dus niets meer van ziet.

Kleine Deukjes Dagen
Onze Subaru Justy 1.0 Comfort S op de Kleine Deukjes Dagen

Kleine Deukjes Dagen

Geef een reactie