Subaru Forester 2.0 AWD 2004

Subaru is de Japanse naam voor de Pleiaden ofwel het Zevengesternte, een groep bij heldere hemel met het blote oog zichtbare van sterren in het sterrenbeeld Stier. Het logo van de fabrikant toont zes sterren, één grote en vijf kleinere sterren. Subaru staat bekend om zijn boxermotoren en zijn vierwielaandrijvingsysteem. Het merk behoorde voorheen toe aan het Japanse conglomeraat Fuji Heavy Industries, waarvan in 2017 de naam veranderde in Subaru Corporation.

Subaru behoort in Nederland niet tot de grote merken maar als je er op let zijn ze toch wel vrij regelmatig in het straatbeeld te zien. Soms de kleine Subaru Justy maar in de landelijke omgevingen van Nederland waar met een paardentrailer of ander soort aanhangers wordt rondgereden al dan niet op onverharde wegen ook de vierwiel aangedreven exemplaren zoals de Forester. Ook voor caravans kun je geregeld een Subaru zien staan en dat is niet voor niets, het zijn sterke vierwielaangedreven auto’s, bovendien uitgerust met een hoge – en een lage gear waarmee er een aanzienlijke trekkracht kan worden ontwikkeld. Daarbij is de Subaru Forester uitgerust met een tweeliter viercilinder boxermotor voor de aandrijving van alle wielen, door deze motorconfiguratie wordt het zwaartepunt van de auto als geheel naar beneden gebracht wat de wegligging zowel op snelheid en op hellende vlakken ten goede komt. Karakteristiek zijn daarbij de vier portieren waarbij de ramen niet zijn omlijst met metalen lijsten, eveneens om het zwaartepunt van de auto als geheel laag te houden. Het interieur van de Subaru Forester is ronduit stoer te noemen, zo heeft de getoonde groene Forester op verschillende plaatsen bergschappen met stevige netten en houders voor koffiemokken. De voorstoelen zijn voorzien van klapleuningen en de achterbank is geheel of gedeeltelijk neerklapbaar waarmee er een gelijkvloerse bergruimte kan worden gecreëerd.

Subaru Forester 2.0 AWD 2004

‘De Forester is lastig met andere auto’s te vergelijken. We rekenen ‘m tot de SUV’s, maar ook in dat gezelschap weet deze Subaru zich te onderscheiden. Het is meer een overmaatse stationcar, maar met de capaciteiten van een terreinauto en toch het rijcomfort dat je in een SUV mag verwachten. Dit is een alleskunner, die bovendien zo stevig is gebouwd dat hij tegen een stootje kan. Tegelijk vertoont de Forester de eigenschappen die van èlke Subaru een bijzondere auto maken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de viercilinder boxermotor, die perfect aansluit op het ‘symmetrische’ systeem voor vierwielaandrijving. Dat maakt ‘m in ruw terrein of op losse ondergrond tot een geweldig werkpaard. Vergeleken met die aandrijflijn zijn de sponningloze zijruiten maar een detail.’

(citaat website ANWB’)

Subaru Forester 2.0 AWD in het Zwitsers hooggebergte
Subaru Forester 2.0 AWD op de Gotthardtpas

Dit vindt de Wegenwacht

‘Een normaal onderhouden Forester is onverwoestbaar. Er is geen enkel mankement bekend dat kenmerkend is voor deze Subaru. Dat onderhoud is wel belangrijk. Vooral de tijdige vervanging van de enorme distributieriem is cruciaal. Bij veelvuldig gebruik van een zware aanhangwagen kunnen de koppelingsplaten relatief snel slijten, maar dat is logisch. Onder die omstandigheden kan er tegelijk met een grote beurt ook wel eens behoefte zijn aan een nieuw achterwiellager. Maar dat is dan ook echt alles!’

(citaat website ANWB)

Over SUV’s, Sportieve Nuttige Voertuigen

Een sports utility vehicle (SUV) is een auto met een verhoogde bodemvrijheid en ruime capaciteit om passagiers te vervoeren, zoals een stationwagon, in de meeste gevallen gecombineerd met off-road-techniek in de vorm van vierwielaandrijving (4WD)

Subaru Forester 2.0 AWD op de Nufenenpas
Subaru Forester 2.0 AWD in zijn natuurlijke omgeving

Beoordeling Subaru Forester 2.0 AWD Autoweek

Technische gegevens

Carrosserievorm: SUV
Bouwjaar: maart 2004
Modelreeks: september 2002 tot augustus 2005
Vermogen: 92 Kw / 125 Pk
Maximum toeren: 5600 omw/min
Maximum koppel: 184 Nm
Netto gewicht: 1335 kg
Bruto gewicht GVW: 1.880 kg
Toelaatbaar Laadvermogen: 545 kg
Maximam trekgewicht geremd / ongeremd 1.500 kg / 715 kg
Afmetingen: 445 x 174 x 159 cm
Wielbasis: 253 cm
Tankinhoud: 60 liter
Acceleratie (0-100): 11,4 s
Topsnelheid: 180 km/u
Interieurkleur: Licht grijs

Klik op afbeelding en lees meer over de Gotthardpas

Disclaimer: Bovenstaande gegevens zijn zo betrouwbaar mogelijk weergegeven maar hieraan kunnen geen rechten, plichten of garanties worden onttrokken.