Grinde op de Grevelingen

Opstapper

Een opstapper, dat is de omschrijving van een halverwege de reis aan boord gekomen bemanningslid van een schip, de plaats innemend van een ander bemanningslid. In de pleziervaart worden meewerkende watersporters ook wel ‘opstappers’ genoemd. Een opstapper is dus geen passagier maar wordt gerekend tot de bemanning. Waar nodig met de geldende papieren.

We verlaten de Dintel bij Dintelsas en varen het Volkerak op
De Krammersluizen gezien vanaf het Volkerak
Mosselkotter BRU 72 Stormvogel in Bruinisse
De Tertius is een voormalig Duits meet- en opnemingsvaartuig, gebouwd in 1974. Nu ingezet voor de duiksport, sportvisserij en rondvaarten.
We passeren de sluis van Bruinisse tussen de Krammer en de Grevelingen

Altijd leuk, meevaren voor het plezier als opstapper. Los en vastmaken bij de aanlegplaatsen en in de sluizen, en op de lange trajecten roerganger zijn. Uiteraard houdt de schipper / eigenaar van het jacht een oogje in het zeil. Kopje koffie voor vertrek en onder het varen, kibbelingen in Bruinisse onder de middag, Zeeuwse mosselen waren er niet, s’avonds gestampte pot na aankomst. En dan voor de avondklok weer thuis. Mooi weer, het leek wel zomer in Zeeland maar het was nog februari. Met glasheldere luchten bij een noordelijke wind. En zo ging deze opstapper voldaan weer naar huis.

Grinde op de Grevelingen

Geef een antwoord