Honningsvåg • Sloepenrol ms Nordnorge

‘Schip verlaten’ in Honningsvåg

Terwijl wij banjeren door de verse sneeuw gevallen op Honningsvåg houdt de gehele bemanning van ms Nordnorge een veiligheid-oefening. Evenals bij vertrek klinkt het algemeen alarmsignaal en het alarm ‘Schip Verlaten’.

Alle hutten gaan vanaf de brug bediend van het slot af, de bemanning loopt alle hutten na om te voorkomen dat er iemand achterblijft. Er wordt geoefend met de veiligheidsplannen en -middelen, één van de reddingsloepen gaat te water waarmee geoefend wordt met buitenboord draaien, motor starten, loskoppelen van de runners, wegvaren en weer aanvaren van het schip. ‘Sloepenrol’ met een nautisch woord. Waarbij ook onze hut gecontroleerd wordt op onze afwezigheid. Geen zorg, wij banjeren vrolijk door de sneeuw.

Sloep strijken

ms Nordnorge Honningsvåg
ms Nordnorge gemeerd in Honningsvåg terwijl de bemanning de oefening ‘Sloepenrol’ en ‘Schip Verlaten’ houdt
ms Nordnorge
Wij verlaten het schip op de gebruikelijke wijze

Huttencontrole

ms ms Nordnorge
Veiligheidsplan ms Nordnorge, voor het geval ‘Schip Verlaten’
ms Nordnorge
De bemanning heeft een regelmatige oefening gehouden, zoals het controleren en ontruimen van alle hutten. Het oranje merkteken geeft aan dat ‘wij’ niet meer in de hut zijn, als het goed is hebben ‘wij’ ons op het sloependek op de verzamelplaats gemeld. Waar ons een reddingvest en overlevingspak wordt uitgereikt …

Sloepenrol ms Nordnorge

ms Nordnorge in Honningsvåg
ms Nordnorge in Honningsvåg
ms Nordnorge
De bemanning van ms Nordnorge houdt sloepenrol en oefent het Schip Verlaten

Geef een reactie