Øysand, Ristafallet

Langs de gelopen Pelgrimsweg

Na een paar dagen acclimatiseren op een camping aan het Trondheimfjord bij het plaatsje Øysand, even zuidelijk van Trondheim zijn we vandaag naar Ristafallet gereden. Wat een bewondering voor Dineke! Met de auto langs de doorgaande wegen wees zij aan waar ze had gelopen, geslapen, gepauzeerd, stempels had gehaald, andere pelgrims had ontmoet of voor zichzelf koffie had gezet in een bushalte, bij een kerk of onder een afdak bij een boeren schuur.

Ik herkende de plekken van de foto’s maar de tussenliggende wegen, heuvels en bergen, bossen en landerijen gaven wel een andere indruk! Zeker het onbewoonde grensgebied tussen Noorwegen en Zweden waar we lange tijd doorheen reden voordat er weer enige bewoning aanwezig was. Een dagtocht met de auto onderweg, waar Dineke lopend langs het pelgrimspad een week over heeft gedaan!

Kerk van Stiklestad waar volgens de overlevering koning Olav II aanliep tegen opstandige boeren

We zijn in Zweden

Want inderdaad, we zijn in Zweden, aangekomen bij de waterval van Ristafallet. Onderweg twee tussenstops, in Stiklestad waar koning Olav II aanliep tegen opstandige boeren (…). Waar wij heerlijk hebben gegeten, producten van het land. En een tussenstop bij Tannforsen, waar zich de grootste Vattenfall (Waterval) van Zweden bevindt. Op beide plaatsen heeft Dineke vorige week overnacht, ook daar een heerlijk ijsje genoten in de zon over het Zweedse land onder het geraas van vallend water.

Vattenfall Tannforsen
Vattenfall Tannforsen, de grootste waterval van Zweden
Regenboog in de waterval van Tannforsen
Vattenfall Tannforsen
Waterval waar wij kamperen, bij Ristafallet
Kampeerplaats Ristafallet

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie