Olavspad voorbereidingen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Olavspad
  • Bericht reacties:0 Reacties

Deel van het leven

Een mens verzint wel eens iets! Een pelgrimstocht gaan lopen van Zweden naar Noorwegen, van oostkust tot westkust, maar praktisch gezien moet er wel wat geregeld worden.

Gek genoeg is het wandelen al onderdeel van mijn leven. Elke dag maak ik mijn dagelijkse stappen, de ene dag meer dan de andere dag, maar hierin ondervond ik geen voorbereiding die echt anders moesten. Gewoon schoenen aan en gaan. In onze vakanties maken wij langere wandelingen dan op de avond door de week, maar de conditie om lange wandelingen, dagen achter elkaar te lopen die is er wel.

Praktische voorbereidingen

De praktische voorbereidingen voor een pelgrimstocht bestaan voor mij vooral uit het uitzoeken van de route en hoe de accomodaties en reis te regelen en het overdenken en mij laten informeren over de uitrusting die ik nodig zou hebben.

Er bestaan al eeuwen verschillende pelgrimspaden. Het pad naar Santiago de Compostela is een hele bekende. Maar ik heb een voorliefde voor Scandinavië. En daar kwam het St. Olavspad op mijn weg. Het zou goed mogelijk moeten zijn om het St. Olavspad te lopen met een kampeeruitrusting en onderweg te slapen in je eigen tent, in het wild of op een camping. Ook kamperen is een liefhebberij van ons, zelfs primitief kamperen zou geen enkel probleem zijn, we doen het regelmatig, maar toch is mijn voorkeur voor deze tocht uitgegaan naar het overnachten in onderkomens onderweg. Wandelen met zware bepakking gaat nog wat ver. Geen survival maar pelgrimeren!

Zwitserland
Oefenwandeling in Zwitserland

The Nordic Pelgrim

In het boek ‘Onderweg’ heb ik gelezen over The Nordic Pelgrim, een reisorganisatie gespecialiseerd in het organiseren van noordelijke pelgrimstochten. Via deze organisatie heb ik een reis op maat laten samenstellen. In overleg zijn de loop en rustdagen vastgesteld en de accomodaties op de route geboekt. Tijdens de reis beloofd deze organisatie beschikbaar te blijven voor vragen en eventueel hulp onderweg mocht dat nodig zijn. Zelfs bagagetransport zou geregeld kunnen worden, maar deze ga ik zelf dragen. In het kader van zelfredzaamheid.

Vliegen vanaf Schiphol

Om in Zweden te komen is het de bedoeling te vliegen vanaf Schiphol naar Stockholm om van daaruit de trein naar Sundsvall te nemen. Vanaf Stockholm is dit een treinreis van 3,5 uur. Nu maar hopen dat vanwege het tekort aan personeel en de drukte op Schiphol de geboekte vlucht niet wordt geannuleerd. De uitdagingen van het pelgrimeren zijn begonnen!

Geef een reactie