Olavspad (29) Van Folden naar Vikhammer

Niet droog, wel schoon

Na nog een nacht in Ersgard verbleven te zijn werd ik vanmorgen met de auto terug naar Folden gebracht, de plek waar de wandeling gisteren eindigde. Mijn schoenen waren nog vochtig van gisteren maar wel weer schoon net zoals mijn broek en sokken.

Alternatieve route

Het regende en in de routegids stond een alternatieve route aangegeven voor bij nat weer. Eerlijk gezegd had ik na de afgelopen twee dagen mijn portie blubber wel gehad en besloot voor het alternatief te gaan. De alternatieve route bracht mij door een natuurgebied lang meren en bossen. Na een kilometer of zes kwam er een mooie picknick bank op mijn pad aan het meer. Tijd voor de eerste pauze.

S:t Olavsleden
Bergpad met trappen

Koeien op de weg

De weg (het was weer een bomvei ofwel tolweg) liep van meer naar meer, de uitzichten waren prachtig. En wat liep het lekker door na al die klim en klauterpartijen. In de verte hoorde ik gerinkel van bellen en voor mij stonden koeien op mijn pad. Koeien en kalfjes. Ze stonden naar me te kijken, wat ik ging doen. Ik keek naar hen, wat zij gingen doen. De kalfjes gingen rennen (gelukkig van mij vandaan) en de moeders gingen er achteraan, ik kon door! Na een paar honderd meter versperden weer nieuwe koeien mijn pad. Deze bleven staan, en ik maakte de inschatting welke kant ik ze zou kunnen passeren. Maar het was niet nodig, toen ik mij in beweging zette, zetten zij het op een lopen. Weer even later lagen er schapen op de weg, zij bleven gewoon liggen! Even later kwam ik langs struiken vol frambozen. Wat een heerlijk tussendoortje zo vers van de struik.

S:t Olavsleden
Koeien op de weg naar Trondheim

Morgen de laatste etappe

Na zo’n twaalf kilometer kwam ik weer op de oorspronkelijke pelgrimsroute en was het nog vier kilometer naar Vikhammer. Per toeval kwam ik mijn gastgezin voor vanavond tegen die koffers hadden weggebracht van vorige gasten. Ze vroegen of ik al mee wilde of verder lopen. Ik besloot mee te gaan. Morgen de laatste etappe naar Trondheim.

Johan is inmiddels bij Trondheim

Zo komt Trondheim in zicht, ook voor Johan die inmiddels het ruime sop heet gekozen.

Geef een reactie