Olavspad (19) Van Åre naar Tannforsen

Wintersportoord

Na een rustdag in Åre ga ik vandaag weer op pad. Na het levendige Åre, een wintersportplaats met alles er op en er aan, bergbanen, toeristen, winkeltjes, hotels en restaurants is het een levendige bedoening. En het was ook nog prachtig weer waardoor veel mensen op de been waren.

Zwaardere rugzak

Vanmorgen als ik het hotel verlaat, is het rustig op straat. In Åre schijnt de zon nog uitbundig, een heerlijke wandeldag wacht. De rugzak is zwaarder dan andere dagen. Vanaf vandaag ga ik voor vier dagen de middle of knowhere in. Geen plaatsjes, geen winkels en bijna geen horeca onderweg waarschuwt de reisgids, dus neem voldoende eten mee. Ook moet ik twee dagen voor mijn eigen eten zorgen, mijn rugzak is gevuld met roggebrood (zwaar, maar voedzaam) en trekkingmaaltijden (gemak dient de mens, water in een zak en je hebt tien minuten later een maaltijd). Of het smaakt gaan we ervaren, er zitten in elk geval voedingsstoffen in om de dag door te komen.

Langs de E14

Na Åre komt nog het plaatsje Duved met haar mooie kerk, een klein winkeltje en wat gezellige restaurantjes. Daarna gaat het pad eerst langs de E14 (de grote weg naar Trondheim) en na enkele kilometers een andere doorgaande weg. Het gaat op en af en aan weerszijden van de weg zijn er naaldbossen zo ver als je kunt kijken.Toch loopt het gemakkelijk weg. Nu het landschap een berglandsschap wordt, komt er een verkoelend briesje en later wordt het bewolkt. Eigenlijk niet erg met de inspanning van het klimmen.

S:t Olavsleden
Vattenfall Tannforsen

Grootste waterval van Zweden

Om de overnachtingsplek van vannacht te bereiken moet ik twee kilometer van de route (en morgen weer terug) om terecht te komen bij de grootste waterval van Zweden, Tannforsen. Het is hier een toeristische trekpleister met parkeerplaatsen, een kiosk en restaurantje. Ook staat er een eenvoudige trekkershut die we vandaag met vijf pelgrims delen. Voor het eerst slaap ik deze reis met anderen op een kamer, maar het went snel. Je deelt met elkaar de ervaringen van het wandelen en de dagelijkse dingen van het pelgrimsbestaan. De komende nachten, denk ik, dat de overnachtingsplaatsen uit dit soort accomodaties bestaan.

Regenboog in de waterval van Tannforsen
Vattenfall Tannforsen

Geef een reactie