Olavspad (18) Van Hålland naar Åre

Meerder pelgrims

Vandaag was ik al vroeg op pad! De afgelopen twee dagen was ik onderweg veel pelgrims tegen gekomen, waarvan er acht vannacht in het zelfde onderkomen sliepen. Ook dat heeft weer wat, een groot deel van de tocht was ik bijna niemand tegen gekomen. Zoveel verschillende mensen op dezelfde weg maar met hun eigen dromen en doelen. Het was in elk geval gezellig om met elkaar te delen tijdens het avond eten en het ontbijt en daarna ieder weer zijn eigen pad te kiezen.

S:t Olavsleden
Waterval waar wij kamperen, bij Ristafallet

Ristafallet

Mijn pad begon geweldig met de waterval Ristafallet. Fascinerend hoe dat water naar beneden stort. Je blijft er naar kijken! Het wandelpad volgde de waterval en bij elke bocht was er de verbazing dat het nog grootser en woester kon. De wandelgids had al aangegeven vandaag ruim de tijd te nemen voor dit traject vanwege het natuurschoon maar ook vanwege de moeizame bergpaden.

Na de waterval ging het in de klim en werd ik getrakteerd op prachtige uitzichten en sneeuwvlakken op de bergen. Daarna volgde een pad door het bos waar ik vandaag weer een hert zag. Het was heerlijk weer, al gauw liep ik alleen in een shirt. Een vijf kilometer lange asfaltweg was ook traject van vandaag. Een beetje saai, maar tot slot volgde er nog een klim stijl omhoog om vervolgens langs een geitenpaadje langs de bergflank te lopen en in de bebouwde kom van Åre te stappen.

Åre is de grootste wintersportplaats van Zweden en dat is te merken. Daar waar Östersund het stadse drukke had, is hier alles sport, kabelbanen en drukte van toeristen. Wel een gezellige drukte, vakantiesfeer.

Geef een reactie