Haagse Beemden (9) • Zomerstorm doorstaan

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Natuur
  • Bericht reacties:0 Reacties

Na een zomerstorm

Dagelijks wandelen wij door de Haagse Beemden, waar rietvelden, graslanden en landbouwgronden aan elkaar grenzen. We zien er wisselend met de tijd van het jaar aardappelen, kolen, spruiten, mais en  graan geplant en geoogst worden. Het streven is komende tijd vanaf een vast punt een maisveld te fotograferen, en de landbouwgrond te zien veranderen. Hopende op een mooie oogst.

Op zaterdag 7 juli 2024 stond er een stevige bries. Je zou het een zomerstorm kunnen noemen maar dat zou wat overdreven zijn. Het zal wellicht een dikke zeven Beaufort geweest zijn boven land. Maar dat bracht wel dat er de nodige takken van de bomen vol in blad zijn geknakt, of naar beneden zijn gekomen. Het maisveld heeft de krachtige wind zo op het oog goed doorstaan. Aan de bewolking is al af te lezen dat er veel vocht in de atmosfeer aanwezig is. En dat zal ook wel blijken, een kleine twintig minuten later. We zetten onze voettocht door na een stevige regenbui. Opvallend is ook het groen in de gerooide strook. De vraag is of dit groen functioneel is of op zeker moment gewied zal gaan worden. We zullen het zien.

Juni van dit jaar was wereldwijd de warmste junimaand ooit gemeten. De gemiddelde temperatuur op aarde was vorige maand 16,66 graden. Het is de dertiende maand op rij met een temperatuurrecord. De gemiddelde temperatuur in juni lag 1,5 graad hoger dan het juni-gemiddelde voor de jaren van 1850 tot 1900.

Bron: NOS

Haagse Beemden
Haagse Beemden, 7 juli 2024, een dag na een zomerstorm

De temperaturen in West-Europa waren rond het gemiddelde. Wel was het bijzonder nat in onder meer Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Zware regenval leidde daar tot overstromingen.

Bron: NOS

Zie hier een eerdere opname

Geef een reactie