Camping aan de Clerve • Enscherange

Rivier de Clerve

Het water in het riviertje de Clerve is in de loop van de nacht gedaald. Dat heeft ons doen besluiten om op weg te gaan naar de besproken camping waar een zogenoemd ‘barrel’ staat gereserveerd voor ons verblijf. Een barrel is het best te vergelijken met een houten horizontaal liggend watervat. Waar aan de voorzijde een deur, raampjes en een klein terras is aangebracht. Inwendig treffen we een dubbelbed, twee zitbanken, een koelkast en een jerrycan voor water. Ons ‘Barrel’ ligt direct aan het stromende riviertje. 

Val ‘d Or, Luxemburg
Barrel aan de rivier de Clerve op Charmecamping Val ‘d Or in Luxemburg

Val d’Or, Gouden Vallei

Het aardige is dat camping Val d’Or ofwel Gouden Vallei waar we zijn neergestreken kleinschalig is en daarmee gezellig aandoet. En tegelijk van allerlei gemakken is voorzien. Je zou er een eenvoudige maaltijd kunnen laten bezorgen zoals een pizza of friet. De sanitaire voorzieningen zijn ruimschoots aanwezig. Er is zelfs een semi professionele vaatwasser die zonder meerkosten kan worden gebruikt. Vanzelfsprekend kun je er een tent opzetten of overnachten in caravan of camper. Daarnaast zijn er een aantal te huren stacaravans, blokhutten, trekkershutten, luxe tenten en barrels. En vanzelfsprekend een speeltuin.

Barrel Val ‘d Or
Barrel op camping Val ‘d Or, Luxemburg
Barrel
Barrel met eigen terras

Barrel aan het water

Wij overnachten dus in een Barrel, direct gelegen aan het redelijk snel stromende riviertje de Clerve. Je bereikt de camping over een spoorwegovergang heen, maar we hebben dit weekeinde geen trein gezien. Er zou werk zijn aan het spoor. Verder is de camping omgeven door heuvels met dennenbomen en loofbomen die ook op de camping zelf staan. Evenals wat knotwilgen langs het water. Na het hoge water zijn de veldjes wel drassig maar dat zal met de dag beter worden.

Barrel

Waarschijnlijk is dat het Franse woord barre de oorsprong is van barrel, afkomstig uit de zeilvaart met de betekenis van ‘houten latten van verschillende afmetingen’.

Barrel, Val ‘d Or, Luxemburg
Barrel op camping Val ‘d Or, Luxemburg
Barrel Val ‘d Or, Luxemburg
Barrel Val ‘d Or, Luxemburg

Geef een reactie