Storm Pia, 21/22 december 2023

In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december 2023 heeft ms Maud van de Noorse rederij Hurtigruten averij opgelopen als gevolg van storm Pia. Het schip was onderweg van de Noorse westkust, van de plaats Florø naar het Engelse Tilbury vlak bij London aan de monding van de Theems. Met 9 Beaufort raasde Pia uit noordwestelijke richting, ms Maud bevond zich halverwege de reis tussen Schotland en Denemarken in. Rond 21.30 uur verbrijzelde een overkomende golf de ramen van het stuurhuis, waarop navigatieapparatuur en besturing uitviel. Wat genoemd kan worden een black-out.

ms Maud, voorheen ms Midnatsol

Passagiers- en expeditieschip ms Maud is de voormalige ms Midnatsol, en vernoemd naar een van de beroemdere poolschepen uit de geschiedenis, de ‘Maud’ van Roald Amundsen uit 1917. De eerdere ‘Maud’ ontving haar naam van de eerste koningin van het moderne Noorwegen, en had ook een naamgenoot in het vlaggenschip van de Hurtigruten rederij uit 1925, ss Queen Maud. De huidige Maud is bij de meest recente refit uitgerust met een hybride voortstuwing wat het schip voorbereid heeft voor expeditiecruises in Noorwegen en de Britse eilanden.

Veiligheidsplan ms Midnatsol / ms Maud
Veiligheidsplan ms Midnatsol / ms Maud

Stuurloos in de golven

Enige tijd dreef vanwege de black-out het schip stuurloos in de metershoge golven, waarop Servey-schepen gepoogd hebben een sleepverbinding tot stand te brengen, wat niet is gelukt. De aan boord zijnde passagiers zijn in die fase opgedragen om de survivalsuits aan te doen en af te wachten in de veiligheidszones van het schip. Nadat de bemanning erin geslaagd is om handmatig de voortstuwing en besturing weer in gang te brengen is geassisteerd door een Deens Survey-schip koers gezet naar de Duitse havenstad Bremerhaven voor reparatie. Geen van de bijna vierhonderd opvarenden zijn gewond geraakt.

ms Maud van de Noorse rederij Hurtigruten nog als ms Midnatsol
ms Maud als ms Midnatsol op de Azoren

Zie ook: Reis naar de Azoren met dit schip (ms Midnatsol)

Naar Bremerhaven

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 december 2023 heeft winterstorm Pia over de Noordzee geraasd, waar ms Maud van rederij Hurtigruten Expeditiereizen onderweg was van het Noorse Florø naar het Engelse Tilbury. Een zware golf zou één of meerdere ramen van het stuurhuis hebben ingeslagen waarop de electronica waaronder de besturing en de navigatieapparatuur is uitgevallen. Voortstuwing is nog wel aanwezig maar besturing vindt plaats via noodvoorzieningen. Het bevindt zich momenteel 200 kilometer ofwel ruim 100 Zeemijl verwijderd van de Deense kust, en is onderweg gegaan richting de Duitse havenstad Bremerhaven. Deense Sleep- en Servey-schepen zijn ms Maud nabij. Aan boord bevinden zich 266 passagiers en 131 bemanningsleden.

Laatste nieuws: ‘Cruisereiziger’

Zie ook: Weser Maritime News

Technische Gegevens ms Maud (2003/2021)

Scheepswerf romp: Bruces Shipyard, Landskrona, Zweden
Tewaterlating: 26 april 2002
Afbouw: Fosen M/V, Rissa, voor Troms Fylkes Dampskibsselskab
Bouwnummer: 73
Oplevering: 14 maart 2003
Ingebruikneming: 15 april 2003

Gross tonnage: 16141 Ton
Netto tonnage: 6291 Ton
Draagvermogen: 1186 Ton
Lengte over alles: 135,75 meter
Lengte tussen de loodlijnen: 121 meter
Breedte over alles: 21.50 meter
Diepgang: 7,5 meter
Hoogte boven waterlijn: 29,90 meter

Maximum snelheid: 18 knopen
Kruissnelheid: 15 Knopen
Economische vaart: 12 Knopen

Voortstuwing: Twee 9-cilinder 4T DM W 9L 32 Wärtsilä
Diesel Elektrisch Hybride Ulstein Aquamaster pods
Vermogen: 2 maal 5220 kW
Cilinderdiameter: 320 mm
Zuigerslag: 400 mm
Slagvolume 32.2 liter / cilinder
Aantal inlaatkleppen: 2
Aantal uitlaatkleppen: 2
Motorconstructie: Viertakt 9 cilinders in lijn
Constructietoerental: 720 – 750 omw / min
Gemiddelde zuigersnelheid: 9.6 / 10.0 m/s