Mastervolt Easycharge 10 Ampère

Wanneer het onderhouden van de accu’s met het zonnepaneel ontoereikend is gebleken, dan kunnen de accu’s, indien walstroom aanwezig geladen worden met de Mastervolt Easycharge 10 Ampère acculader. Waarbij de acculader de laadstroom zodanig verdeeld dat beide accu’s evenredig geladen worden. Is de ene accu verder ontladen dan de andere. De meest ontladen accu wordt geladen met een hogere laadstroom. Dat is ook wenselijk aangezien in principe één van beide accu’s in gebruik is, de tweede accu staat als reserve. Waarbij een zonnepaneel  één van beide serviceaccu’s laadt, en niet beiden. 

Mastervolt 10 Ampère acculader
Mastervolt 10 Ampère acculader. Klik op afbeelding voor de specificaties

Brochuretekst Mastervolt

De waterdichte EasyCharge modellen worden rondom beschermd door een roestbestendige en met epoxy gevulde behuizing. Ze voldoen aan de IP68-standaard voor waterdichtheid en aan wereldwijde reguleringen zoals CE, CSA, CEC en ABYC. De 12 V en 24 V uitgangen zijn volledig geïsoleerd en kunnen zowel serieel als parallel worden geschakeld, voor een hogere spanning of grotere stroomsterkte.

De EasyCharge acculaders zijn efficiënt, makkelijk in het gebruik en geschikt voor zware omstandigheden. Ze zijn uitgebreid getest op bestendigheid tegen zoutinwerking, schokken en trillingen. Op dit moment is een 6 A model voor één accubank leverbaar, en een 10 A versie voor twee accubanken.

Een belangrijke functie is de Sense-Send™ technologie waarmee de acculaders kunnen bepalen welke accu’s als eerste moeten worden geladen. De acculaders zijn geschikt voor natte, AGM en Gel accu’s en zijn voorzien van een universele ingang (120-230 V) waardoor u ze overal ter wereld kunt gebruiken.

Accu’s, acculader en keuzeschakelaar geïnstalleerd in het vooronder.
Accu’s, acculader en accuschakelaar geïnstalleerd in het vooronder