Van Wolphaartsdijk naar Veere

Veerse Meer

Vandaag stond er een wind uit oostelijke richting. Daarbij zou het een naar verwachting een warme dag worden. Alhoewel we graag in de verenigingshaven liggen van Wolphaartsdijk en daar best meerdere dagen kunnen doorbrengen hebben we er vandaag voor gekozen van de oostenwind gebruik te maken om naar Veere te zeilen. Dat wil zeggen de één heeft de lange afstand wandeling gemaakt, de ander heeft het Veerse Meer bezeild.

Veere
Platbodems in het Kanaal door Walcheren dat geopend is in 1873 en aansloot bij het al bestaande Havenkanaal naar Middelburg

Zeeuwse platbodems

Bij de wandeling van Wolphaartsdijk naar Veere zijn van deze houten platbodems een plaatje gemaakt. Vlak bij de ingang van het Kanaal door Walcheren dat loopt van Veere naar Vlissingen langs Middelburg en Oost- en West Souburg. Wat voor scheepstypen het zijn? Het linker schip, met de naam De Wet is een platbodem van het type hoogaars. Dat heeft de site van de Stichting Stamboek Ronde- en Platbodemjachten geleerd. Wat voor type het rechter schip is, dat is nog even de vraag. Onderweg naar Veere kwamen we wel een Blazershengst uit 1902 tegen, genaamd D’n Bruinen.

Stadhuis van Veere
Voormalig stadhuis van Veere

WSV De Arne bij Veere

Veere vanaf het Veerse Meer
Veere gezien vanaf het Veerse Meer

 

Geef een reactie