Instrumentenconsole

NASA Instrumentenconsole

Er is een veelheid aan elektronische navigatie-instrumenten verkrijgbaar, in te bouwen daar waar je maar wilt. Binnen zijn de instrumenten het meest beschermd tegen weer en wind, onverhoeds stoten en diefstal. Maar het instrumentarium wil je daar hebben waar deze het meest nuttig is. En dat is daar waar gestuurd en genavigeerd wordt. In ons geval buiten. Maar er is nog iets bij inbouwapparatuur. En dat is dat er gaten en openingen gemaakt moeten worden. In ons geval in het polyester. Weliswaar kan elke gat weer gedicht worden, maar de vraag blijft hoe lang de electronica het blijft doen en welke afmetingen nieuwe klokken en beeldschermen zullen hebben. Een aantal instrumenten waren op ons scheepje al ingebouwd: het magnetisch kompas, het log en de dieptemeter. Maar toen daar instrumenten bij kwamen (een mens wil weleens wat) hebben we daarvoor een los console gemaakt. Wanneer varende in gebruik buiten opgesteld boven doet kajuitschuifluik. Anders binnen opgeborgen. Waar de instrumenten dus ook afgelezen kunnen worden. Zoals de windmeter, het electronische kompas en het GPS-log. De console zelf wordt zonder schroeven buiten op zijn plaats gehouden met een stevig elastiek en rustend op rubber.

NASA Kompas, windmeter en log ingebouwd in console

GPS, VHF, kompas, wind en log 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. H Heinsius

  Ik zie een mooi zonnepaneel op uw boot liggen. Kunt u daar wat meer over vertellen ( of staat dat al op uw ( leuke) site?)
  Hg
  Hans Heinsius
  heinsius@gmail.nl
  Nagual
  Port Zelande

  1. Johan

   Dag Hans,

   Dank je wel voor het compliment over onze website. We zullen de pagina openen op de hoofdpagina website over het zonnepaneel. Daarin staan ook wat berekeningen van gebruikers aan boord. Vriendelijke groet,

   Johan

Geef een antwoord