Hurley 800 Classic interieur

Hurley 800 Classic bovenaanzicht

Het bovenaanzicht van een Hurley Classic 800 van voor naar achter: in het voorschip een tweepersoons slaapplaats, boven het voeteneind bevindt zich de van dek af te openen ankerbak en aan beide zijden van deze slaapplaats legplanken. Aan bakboord tussen het mastschot een kast verdeeld in een hangkast en legplanken, daar tegenover de toiletruimte met een uitschuifbare wasbak. Daarboven eveneens kastruimte met een legplanken.

In de kajuit achter het mastschot aan stuur- en aan bakboord zitbanken waarvan de leuningen opgeklapt kunnen worden, zoadat aan beide zijden een breder bed ontstaat. Aan bakboord bevindt het voeteneind van de slaapbank zich in een ruimte onder de kombuis. Aan beide zijden boven de zitbank en de rugleuning bergkasten, zowel aan stuurboord twee ‘zwaluwnesten’ en twee afsluitbare kasten, aan bakboord eveneens twee ‘zwaluwnesten’ (bergvakken zonder Luik) en één bergkast. Aan stuurboord onder de kuipbank bevindt zich een hondenkooi welke doorloopt tot het achterschip, aan bakboord de kombuis met een gootsteen, een spiritus kooktoestel, een mogelijkheid om een koelbox te creëren (bij onze Hurley 800 alleen het vak aanwezig) en achter de kombuis ruimte voor kommaliewant (borden, schalen, kommen, bekers).

De voorpiek van de Hurley 800 Classic biedt een tweepersoons slaapplaats maar ook ruimte als bergplaats.

In de voorpiek bevindt zich de watertank, bij de wasbak in de toiletruimte en de kombuis voetpompen om het drinkwater te verpompen, onder de voorpiek en onder alle slaapbanken bergruimten bereikbaar via de luiken onder de kussens en in de verticale wanden van de betimmering. In de kajuit bevinden zich ook de hoofdschakelaars, groepsschakelaars en zekeringen voor motor, de verlichting en de navigatieapparatuur.

Tussen de voorpiek en de kajuit van de Hurley 800 Classic bevindt zich aan bakboord een hang-/legkast en aan stuurboord achter een deur het toilet met wasbak.
Hondenkooi van de Hurley 800 Classic aan stuurboord waarin geslapen kan worden maar ook een ruime bergplaats is.
Kombuis van een Hurley 800 Classic voorzien van bergvakken voor kommaliewant, Origo 3000 spiritus kooktoestel, wasbak met Wahle voetpomp.
Hurley 800 Classic vanuit de voorpiek naar de kajuitingang gezien.
Mastschot Hurley 800 Classic met de doorgang naar het voorschip met bergkasten, legplanken, toiletruimte en spoelbak.
Bergkast in het voorschip, opgedeeld in een hangkast en legplanken.
Het voorschip met de bergkast en de slaapplaats.
De opengeklapte kajuitbank aan bakboord aan boord van de Hurley 800 Classic. Door de rugleuning op te klappen ontstaat een vrij brede slaapbank. Aan stuurboord werkt het eveneens zo.

Afwerking

In 2019 zijn alle luiken onder de kajuit- en slaapbanken voorzien van teakhouten luikringen om deze te verfraaien. Daarbij is ook al het houtwerk onder de zit- en slaapkussens geschuurd en gelakt zoadat deze gemakkelijker schoon is te houden en zoadat er geen vocht en vuil in de houtnerven kan dringen. De draaglatten onder de luiken zijn daarbij ook voorzien van afgeronde sponningen om de uitstraling van het geheel te verbeteren en scherpe randen te vermijden.

De zitbank in de kajuit met luiken, gelakt en voorzien van teakhouten vingerringen.
De voorpiek waarvan de bedbodem en de luiken zijn gelakt. De luiken zijn voorzien van teakhouten vingerringen.

Hang- en sluitwerk

Gaandeweg zijn we plastic en metaal hang- en sluitwerk aan het verwijderen en waar nodig vervangen we deze voor stijlvolle oplossingen zoals deze teakhouten klampen, welke gebruikt worden als haken in de kombuis voor hand- en theedoeken en als deursluiting in het voorschip. De GPS welke buiten in de kuip wordt gebruikt rust op een gebogen houten draaglat, geborgd met shockkoord waarmee schroef- en boorgaten worden voorkomen en het schip gaaf blijft.

KISS sluiting van de deur naar de voorpiek, een elastiek en een teakhouten klamp.
Teakhouten klampen als hand- en theedoekenhaakjes.
Het elastiek gehaakt achter de houten handgreep houdt de GPS prima op zijn plaats zonder het boren van gaten en schroeven van haken.

Bruynzeel Decora kajuitvloer

In 2018 is deze Hurley 800 voorzien van een nieuwe Bruynzeel Decora teakhouten vloer met Essen biezen, zowel in de kajuit als in de voorpiek. In de kajuitvloer zijn twee luiken aanwezig om de bilge te kunnen controleren en om deze te kunnen gebruiken als bergruimte.

Bruynzeel Decora kajuitvloer en kajuittrap bij de ingang van de Hurley 800 Classic.
Bruynzeel Decora vloer in de voorpiek / natte cel van de Hurley 800 Classic.
In de Bruynzeel Decora kajuitvloer zijn luiken aangebracht die toegang geven tot de bilge.

Decoratie

Bordje met de Internationale seinvlaggen en – wimpels van A tot Z, 0 tot 9 en drie vervangingswimpels, in de kajuit van onze Hurley 800 Classic
Sluit Menu