Hurley 800 Classic interieur

In het voorschip van de Hurley Classic 800 bevindt zich een tweepersoons slaapplaats, boven het voeteneind bevindt zich de van dek af te openen ankerbak en aan beide zijden van deze slaapplaats legplanken. Aan bakboord tussen het mastschot een kast verdeeld in een hangkast en legplanken, daar tegenover de toiletruimte met een uitschuifbare wasbak. Daarboven eveneens kastruimte met een legplanken.

In de kajuit achter het mastschot aan stuur- en aan bakboord zitbanken waarvan de leuningen opgeklapt kunnen worden, zoadat aan beide zijden een breder bed ontstaat. Aan bakboord bevindt het voeteneind van de slaapbank zich in een ruimte onder de kombuis. Aan beide zijden boven de zitbank en de rugleuning bergkasten, zowel aan stuurboord twee ‘zwaluwnesten’ en twee afsluitbare kasten, aan bakboord eveneens twee ‘zwaluwnesten’ (bergvakken zonder Luik) en één bergkast. Aan stuurboord onder de kuipbank bevindt zich een hondenkooi welke doorloopt tot het achterschip, aan bakboord de kombuis met een gootsteen, een spiritus kooktoestel, een mogelijkheid om een koelbox te creëren (bij onze Hurley 800 alleen het vak aanwezig) en achter de kombuis ruimte voor kommaliewant (borden, schalen, kommen, bekers).

Voorpiek

In de voorpiek bevindt zich de watertank, bij de wasbak in de toiletruimte en de kombuis voetpompen om het drinkwater te verpompen, onder de voorpiek en onder alle slaapbanken bergruimten bereikbaar via de luiken onder de kussens en in de verticale wanden van de betimmering. In de kajuit bevinden zich ook de hoofdschakelaars, groepsschakelaars en zekeringen voor motor, de verlichting en de navigatieapparatuur.

Tussen de voorpiek en de kajuit van de Hurley 800 Classic bevindt zich aan bakboord een hang-/legkast en aan stuurboord achter een deur het toilet met wasbak.

Kajuit

Origo 3000 spiritus kooktoestel met Omnia ovenpan

In de kajuit van de Hurley 800 Classic bevinden zich tegenover elkaar twee zitbanken waarvan de leuningen kunnen worden opgeklapt om de zitbanken in te kunnen richten als slaapbanken. Neergeklapt bevindt zich bergruimte achter de rugleuningen, bijvoorbeeld het beddengoed. De zit- en slaapbank aan stuurboord loopt daarbij door als een hondenkooi. Aan stuurboord bevindt zich boven de hondenkooi een inschuifbare kaartentafel, bij ons aan boord zijn daaronder de GPS en de VHF gemonteerd. Onder het gangboord bevindt zich het schakelpaneel met zekeringen voor de navigatieverlichting en de navigatieapparatuur.

Aan bakboord nabijere kajuitingang met schuifluik bevindt zich de kombuis met Origo 3000 spiritus kooktoestel, een wasbak met voetpomp voor spoelwater uit de watertank, en verschillende bakken en vakken voor kommaliewant (borden, bestek, keukengerei).

Mastschot

Het mastschot is een constructief belangrijk onderdeel van de Hurley 800 en is daarom langs de zijden van de romp, langs het gangboord en de kajuitopbouw en tegen het plafond vast gelamineerd tot één geheel. De beide deurposten rusten aan de onderzijde op een wrang dat op het vlak is vast gelamineerd, op de beide deurposten bevindt zich een stalen koker welke is opgevuld tot onder de mastvoet. De neerwaartse druk van de mast wordt op deze wijze opgevangen door het mastschot en overgebracht op de romp van de Hurley 800.

De opengeklapte kajuitbank aan bakboord aan boord van de Hurley 800 Classic. Door de rugleuning op te klappen ontstaat een vrij brede slaapbank. Aan stuurboord werkt het eveneens zo.

Afwerking

In 2019 zijn alle luiken onder de kajuit- en slaapbanken voorzien van teakhouten luikringen om deze te verfraaien. Daarbij is ook al het houtwerk onder de zit- en slaapkussens geschuurd en gelakt zoadat deze gemakkelijker schoon is te houden en zoadat er geen vocht en vuil in de houtnerven kan dringen. De draaglatten onder de luiken zijn daarbij ook voorzien van afgeronde sponningen om de uitstraling van het geheel te verbeteren en scherpe randen te vermijden.

De zitbank in de kajuit met luiken, gelakt en voorzien van teakhouten vingerringen.
De voorpiek waarvan de bedbodem en de luiken zijn gelakt. De luiken zijn voorzien van teakhouten vingerringen.

Hang- en sluitwerk

Gaandeweg zijn we plastic en metaal hang- en sluitwerk aan het verwijderen en waar nodig vervangen we deze voor stijlvolle oplossingen zoals deze teakhouten klampen, welke gebruikt worden als haken in de kombuis voor hand- en theedoeken en als deursluiting in het voorschip. De GPS welke buiten in de kuip wordt gebruikt rust op een gebogen houten draaglat, geborgd met shockkoord waarmee schroef- en boorgaten worden voorkomen en het schip gaaf blijft.

KISS sluiting van de deur naar de voorpiek, een elastiek en een teakhouten klamp.
Teakhouten klampen als hand- en theedoekenhaakjes.
Het elastiek gehaakt achter de houten handgreep houdt de GPS prima op zijn plaats zonder het boren van gaten en schroeven van haken.

Bruynzeel Decora kajuitvloer

In 2018 is deze Hurley 800 voorzien van een nieuwe Bruynzeel Decora teakhouten vloer met Essen biezen, zowel in de kajuit als in de voorpiek. In de kajuitvloer zijn twee luiken aanwezig om de bilge te kunnen controleren en om deze te kunnen gebruiken als bergruimte.

Kajuittafel

Ook is er een kajuittafel aanwezig om te plaatsen tussen de twee kajuitbanken in, deze kajuittafel heeft twee naar beneden klappende kajuittafeldelen en een opklapbaar middenvlak met daaronder bergruimte. Omwille van de leefruimte aan boord hebben wij deze blankgelakte kajuittafel thuis in gebruik.

Bruynzeel Decora kajuitvloer en kajuittrap bij de ingang van de Hurley 800 Classic.
Bruynzeel Decora vloer in de voorpiek / natte cel van de Hurley 800 Classic.

Decoratie

Boven de kombuis bevindt zich tegen het kajuitschot een kastje waarachter zich de elektrische aansluitingen bevinden van de dieptemeter en het log. Voorheen bevonden zich op dit kastje ook een aantal schakelaars met zekeringen, wij hebben ervoor gekozen om deze schakelaars te laten vervallen en onder te brengen op het ander schakelpaneel. Op een zeker moment ‘vonden’ wij dit gedateerde paneeltje met seinvlaggen welke wij hebben aangebracht op het kastje boven de kombuis.

Bordje met de Internationale seinvlaggen en – wimpels van A tot Z, 0 tot 9 en drie vervangingswimpels, in de kajuit van onze Hurley 800 Classic