Autonavigatie • Homemade houder

Homemade houder

Er zijn allerlei manieren om een Autonavigatie met een los scherm te bevestigen. Variërend van de zuignap tegen de voorruit tot klemmen aan een ventilatierooster. Voor mobiele telefoons zijn er op automerk gebaseerde klemsystemen op de markt. Zo ook in deze retro-look Fiat 500 C, waar zich in het dashboard een bevestigingspunt bevindt. Toch willen wij het anders. We willen het leuke interieur niet ontsieren en het uitzicht niet belemmeren. Daarom maken we een verwijderbare houder. Homemade.

Fiat 500 C
Bekerhouder en bergvakken bij de voorstoelen van de Fiat 500 C

Fiat 500

In de Fiat 500 bevinden zich nabij de voorstoelen en de handrem bekerhouders en een bergvak tegen de console van de versnellingspook. Daar bevindt zich ook een 12 Volt aansluiting en een USB-poort. Wanneer we hier de autonavigatie kunnen plaatsen voorkomt dat ook dat de aansluitkabel over het dashboard loopt. Wel zo netjes.

Houder autonavigatie
Homemade autonavigatiehouder

Autonavigatie

Alleen maar voordelen? De eerlijkheid is dat het scherm wel laag gemonteerd is. Als bestuurder zul je dus even naar beneden moeten kijken. Wat niet altijd even handig is in het verkeer. In de praktijk vraagt dat dus meer rijden op het gehoor, op de stem die de route aangeeft. Wat de ontvangst van de GPS-signalen betreft is er geen enkel bezwaar, geholpen door het linnen dak. Binnen enkele seconden is er een fix.

Homemade houder
De homemade autonavigatie houder op de plaats bij de USB-poort en het 12 Volt-contact

Stemgeluid

Vooralsnog ligt de autonavigatie op de plaats geholpen door het eigen gewicht. En dat gaat op zich goed, maar mogelijk dat we langs de randen van de houten houder rubber blokjes lijmen, zodat de houder meer ingeklemd is. Wellicht dat deze geïsoleerde opstelling ook het stemgeluid zal verbeteren. In de huidige opstelling vervormt dit namelijk enigszins. Weliswaar verstaanbaar, maar dat kan plezieriger.

Ga naar Fiat 500 C

Geef een reactie