Citroën 2CV6 Club • Oude bekende

Citroën 2CV6 Club

Sommige verhalen zijn te mooi om waar te zijn. Maar soms doet zich iets voor dat grenst aan het onwaarschijnlijke. Dat overkwam ons vandaag. Om bij het begin te beginnen: in 1993 verkochten wij onze rode Citroën 2CV6 Club, ofwel Eend aan een liefhebber in Hillegersberg nabij Rotterdam. De Eend had een geknakt chassis, dit gezegd hebbende zou de auto een nieuw onderstel krijgen. Waarna we met weemoed afscheid namen van onze Deux Cheveaux.

Citroën 2CV6
Citroën 2CV6, onze toen ook al mooie Eend. Waar we vrijwel heel Zuid-Holland voor hebben afgezocht. We vonden deze uiteindelijk bij Martin de Haan in Alblasserdam

Onze Eend in Alblasserdam, Hillegersberg en Haarlem

In het jaar 2000 verhuisden wij naar Haarlem. En daar deed zich het eerste onwaarschijnlijke voor. Wandelend door de stad zagen we een rode Eend staan. En geloof het of niet, het was ‘onze’ Eend. We herkenden de auto aan het nummerbord, aan de ingebouwde transistorradio, de mistlamp en aan de sticker van de garage waar wij de Eend hadden gekocht: hoe typerend bij Martin de Haan in Alblasserdam.

Citroën 2CV6
Citroën 2CV6

Eend gezien in Terheijden

Inmiddels is het 2024, éénendertig jaar nadat we de 2CV van de hand deden aan de tandarts in Hilligersberg. En via wat omzwervingen wonen wij nu in het zuiden van het land. En wandelden wij vandaag langs de Zuiderwaterlinie, richting Terheijden. Om daar bij een houthandel een rode Eend te zien staan, nota bene puntgaaf en met het ons bekende nummer op de kentekenplaat. En van dichtbij bekeken is het werkelijk de onze!

Citroen 2CV6 Club

Citroën 2CV6 Club
Citroën 2CV6 Club

Bijgenaamd Eend

Weliswaar was het garageplaatje van de achterklep verwijderd, en had het rode linnen dak plaats gemaakt voor een zwart dak. Maar buiten de nummerplaat genoeg ‘bewijzen’ dat het ‘onze’ Eend was. Om te beginnen de transistorradio met de antenne. De wielen met centrale moer, destijds reden wij rond met chromen wieldoppen gemonteerd met die ene moer. De grill met de chromen lijst, de goedkopere grills waren volledig van grijs plastic. De grijze voorbumper die ik zelf ook bijwerkte met grijze lak. Ook de mistlamp was er nog.

Citroën 2CV6 Club
Citroën 2CV6 Club, bouwjaar 1985

Papieren

Nu hebben wij nog altijd papieren in huis van deze Citroën 2CV6 Club. Zoals een garagerekening en kentekenbewijzen deel III. We hebben ons telefoonnummer achtergelaten. Om de historie van deze mooie Eend compleet te maken. Die blijkens een telefoontje in goede handen is beland.

Zie ook hier, de 2CV Club Nederland

En hier de hier, de Enige Echte Eendenclub

Eigentijdse cabrio klik hier

 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Michèl

    Wat een toeval.
    Hij is nu echt geld waard.

Geef een reactie