Beschermende dekkleden

Canvas, of beter gezegd het product ‘Markilux’ toegepast tot bescherming en beschutting. De buiskap met kuiptent geeft extra comfort en vergroot de leefruimte, over het grootzeil de Markilux zeilhuik, rond de rolfok de rolfokhoes.

Grootzeilhuik

Het doek was nog goed maar de stiksels en de ritssluiting versleten. Na het nodige herstelwerk kan deze huik weer mee.
Nieuwe ritssluiting aan de voorzijde van de grootzeilhuik.
De plastic drukkers op verzoek vervangen voor gespsluitingen.
Deze sluitingen laten de huik aan de onderzijde openstaan waardoor verbeterde ventilatie van het grootzeil.

Zonnetent en kuiptent

De buiskap met kuiptent vergroot de leefruimte en het comfort bij regen en koude.

Tijdens de hittegolf van juli 2018 kwam de zonnetent voor het eerst aan dek. Dagen aaneen spanden we de tent over de giek en over de kuip om schaduwplekken te creëeren. Lange tijd lag het doek aan boord ‘voor je weet maar nooit’ zonder linntjes om het te kunnen spannen. Na de tropische temperaturen en snikhete dagen van de zomer van 2018 weten we het tentje na aankomst in de haven in een paar minuten tijd te spannen.

Zonnetent over de kuip.

Wintertent

Dankbaar maken wij gebruik van het op maat gemaakte dekkleed wanneer de boot de winterstalling ingaat. Een winter lang blijft de boot schoon en droog en dat scheelt veel werk in het voorjaar. Dit kleed is bestemd voor de boot met gestreken mast, maar aangezien de mast voor en achter uitsteekt gaat de mast de berging van de jachthaven in, en maken we gebruik van een houten draagbalk van preekstoel tot hekstoel met passende schragen. Daarbij ventileerd het dekzeil van voor naar achter om de boel eronder fris te houden.

De boot op de wal onder het dekzeil.

Terug naar Watersport

Dekbeslag

Electra

Interieur

Kombuis

Motor

Navigatie

Romp

Stuurautomaat

Tuigage

Veiligheid

Verbeteringen

Sluit Menu