Veiligheid en voorzorg

Veilig varen begint bij zorgvuldig onderhoud aan boot en uitrusting. Begint bij je materiaal op orde hebben. Zoals een nautisch gezegde leert: ‘Zorg voor het schip en het schip zorgt voor jou’. Veilig varen wil zeggen weten waar je bent. Weten waar je mee bezig bent. Zorgen dat je weet hoe de dingen aan boord impels. Zorgen dat losse spullen zeevast staan. Schoon, veilig en heel zijn. Daar gaat het bij deze pagina over. Over veiligheidsuitrusting en voorzorgsmaatregelen. Over praktische zaken die als het er op aan komt van levensbelang kunnen zijn. En om van te genieten vooral. Want zorgen voor veilig varen kan net zo boeiend zijn als het varen zelf.

Beschutte en waterdichte kuip en reddingboei

In de kuip voor de kajuitingang bevindt zich bij de Hurley 800 bevindt zich het brugdek. Deels schept dit ruimte onderdeks, maar het brugdek is vooral bedoeld als waterkering, een hoge drempel voor de kajuitingang. De kuip zelf is vanzelfsprekend zelflozend. Op de kajuitvloer een houten vlonder welke goed voldoet als antislip. De luiken naar de bakskist en de achterpiek zijn waterdicht afsluitbaar. De lenspomp wordt regelmatig getest. Aan de hekstoel een reddingboei met automatisch aangaand licht.

Veilig de trap af

Antislip op de traptreden van de kajuitingang. Tervoorkoming van wegglijden, zowel in de haven maar ook als het scheepje onder helling zeilt.

Brandblussers

Schakelpaneel voor navigatieverlichting en navigatieapparatuur. Daaronder één van de twee aanwezige brandblussers.

Blusdeken

Blusdeken in de kombuis.

Terug naar Watersport

Ga naar Brand aan de wal

Canvas

Dekbeslag

Electra

Interieur

Kombuis

Motor

Navigatie

Romp

Stuurautomaat

Tuigage

Veiligheid

Verbeteringen

Sluit Menu