Kombuis

Koken, bakken en verwarmen doen wij aan boord met een spiritusgestookt kooktoestel. Jarenlang gebruikten wij aan boord campinggas, waarbij de gastanks in een ventilerende gasbun stonden met een koperen leiding door de boot, maar nu we overgegaan zijn op spiritus zouden we niet meer terug willen. Op de meeste plaatsen te verkrijgen, ook in een gewone supermarkt, en in de praktijk blijkt het vuur heter dan gas: het voedsel is eerder aan de kook. Daarbij ervaren we spiritus aan boord als veiliger, het is zichtbaar in de fles en zichtbaar als er is gemorst. Vanzelfsprekend wordt het kooktoestel uitsluitend bijgevuld wanneer deze geheel is afgekoeld, maar dan kunnen er meerdere maaltijden worden bereidt. De flessen spiritus staan daarbij op een veilige zeevaste plaats buiten bereik van warmte, vonken en vuur.

Origo 3000 & Omnia campingoven

Origo 3000 spiritusbrander met Omnia wonderpan, in te zetten als oven. Daarmee is er geen gas aan boord en kan er gebruikt gemaakt worden van op veel plaatsen te verkrijgen spiritis of ethanol. Met behulp van de Omnia pan is het mogelijk om broodjes (af) te bakken. Maar in een gewone pan zijn daar ook wel mogelijkheden voor.
Kombuis en kommaliewant, borden, schalen, kommen en glazen zeevast in voorgevormde bergkasten.
Kombuis voorzien van stevige handgreep en spoelbak met stromend water via een voetpomp.

Terug naar Watersport

Canvas

Dekbeslag

Electra

Interieur

Motor

Navigatie

Romp

Stuurautomaat

Tuigage

Veiligheid

Verbeteringen

Sluit Menu