Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag als ontbijt?

Eigenlijk wat we iedere dag gebruiken: bruine boterhammen, crackers, maiswafels en soms roggebrood, smeerkaas, plakken kaas, jam, volle yoghurt met zwarte bessen en soms met aardbeien, glas jus d’ oranje, kop thee of koffie met of zonder melk. Zo ongeveer beginnen we dagelijks de dag, afhankelijk van wat er aan boord is en of we de koelbox hebben kunnen gebruiken, deze is stroom afhankelijk en dat is er niet altijd voldoende aan boord.

Bruin brood, volle yoghurt met zwarte bessen en als ze aan boord zijn aardbeien, crackers, maiswafels, smeerkaas, jam, glaasje jus d’ oranje, kop thee of koffie. Roomboter en wanneer aan boord plakken kaas.

Wat eet ons bemanningslid boven de sterkte vandaag? Hetzelfde als iedere dag, twee maal daags dit portie, aangevuld met een droge boterham in de morgen, ‘s avonds wanneer wij het eten als extra gekookte rijst en/of boontjes.

Brokken, twee maal daags zo’n portie.

Onderweg van Ketelhaven naar de thuishaven

Vanmorgen buiten in de kuip gegeten, het was warm en zonnig. Maar eenmaal op het water betrok de lucht gaandeweg vanmorgen. De weersverwachtingen voor het IJsselmeergebied vermelden het al, kans op buien met matig zicht. Een lagere barometerstand dan de voorgaande dagen lazen we ook al af op de barometer. We mogen wind dus verwachten, zo’n duidelijke daling in een paar uur tijd. We merken het bij het zeilen, ook al is dat onder de de luwte van de dijk van de oostelijke Flevopolder. Onder gereefd grootzeil en kleine fok zeilen we van Ketelhaven richting de Ketelbrug, met aanvankelijk een duidelijke wind uit het zuidoosten. Wanneer de wind in korte tijd van zuidoostelijk naar zuidwestelijk ruimt doet de wind dat met een flinke windvlaag, die een paar minuten 5,5 knopen op het log doet staan.

Een lagere barometerstand vandaag dan de voorgaande dagen. We mogen wind verwachten, en dat merken we al. Onder gereefd grootzeil en kleine fok zeilen we van Ketelhaven richting de Ketelbrug, de wind is in korte tijd van zuidoostelijk naar zuidwestelijk geruimd, deed dat met een flinke windvlaag, deed bij ons 5,5 knopen op het log staan.

Wat eten we vandaag als avondmaaltijd?

Na de passage van de Ketelbrug waarbij we het autoverkeer op de A6 niet gehinderd hebben, we zijn zeilend onder het middendeel gegaan, zetten we koers naar de thuishaven, waar we na een paar uur aankomen. Om te eindigen waar we mee begonnen: de inwendige mens. Die verlangt naar een kop koffie en een bord soep, en vanavond broccoli met rijst, champignons en een omelet.

Rijst met broccoli en champignons
Omelet en champignons in knoflook en roomboter gebakken.
Dagschotel: broccoli met rijst, knoflookchampignons en een omelet.

Deze post heeft een reactie

  1. Welkom in de thuis- haven,en geniet van de maaltijd.
    Ma

Geef een reactie

Sluit Menu