Henk de Velde, Zeezeiler

Henk de Velde, 1000 Dagen Eenzaamheid, een persoonlijk videodagboek van een solozeiler op zijn ijzingwekkende reis rond de wereld.

The Never Ending Voyage en 1000 Dagen Eenzaamheid.

Henk de Velde, The Never Ending Voyage, reisverslag van zeezeiler Henk de Velde langs de meest ontoegankelijke eilanden van de wereld.

Zeezeiler Henk de Velde, wat een markante persoonlijkheid! Nuchter, realistisch, emotioneel, genietend van het zijn op zee, met een overlevingskracht van jewelste en het hart op de goede plek. Alsof de DVD op ons lag te wachten voor één euro in de kringloopwinkel, het plastic er nog omheen. Vandaag gelijk bekeken als voorproef voor de lange winteravonden: Henk de Velde, 1000 Dagen Eenzaamheid. De geluksvogel. De Levensgenieter. Met zeiljacht Campina van Moermansk noodgedwongen naar Spitsbergen, dan langs Groenland richting Chili, Paaseiland, Alaska, Dutch Harbour, Moermansk … De andere DVD gevonden op Marktplaats, en wordt je meegenomen op een reis langs de meest ontoegankelijke eilanden van de wereld. Mooi hoe Henk de Velde zich op laat nemen door de locale bevolking en hen gastvrij aan boord ontvangt. Ook wanneer soms serieuze bezorgdheid zich meester maakt. Van de oceaan gesleept moeten worden vanwege een gebroken mast en een gebroken schroefas. Afhankelijk zijn van de goede wil van autoriteiten. Ontmoetingen met totaal andere culturen, met vriendelijke blijde, kleurrijke mensen. The Never Ending Voyage met trimaran de Juniper, een eerlijk mooi reisverslag met een menselijke en gelovige kant. Om af te ronden met een citaat uit 1000 Dagen Eenzaamheid: Groetjes aan iedereen, en Henk is weer onderweg …

Geef een reactie

Sluit Menu