Aankomst Mark Slats Scheveningen

Solo en non stop een wereldomzeiling maken zonder gebruik te maken van hedendaagse navigatie en communicatiemiddelen in een zeilrace en dan twee dagen na de winnaar aankomen, na tweehondveertien zeildagen. Dat presteerde vandaag Mark Slats, een Nederlandse zeezeiler die al eerder de Atlantische Oceaan is overgeroeid.

Aankomst Mark Slats Scheveningen na tweede te zijn geworden in de Golden Globe Race 2018

De Golden Globe Race is een zeilrace rond de wereld met de mogelijkheden van 1968. Ook in dat jaar werd er een dergelijke solo non-stop zeilrace uitgeschreven. Nadien zijn er andere rond de wereld zeilwedstrijd gehouden, maar met dat verschil dat er gezeild werd in etappes en met gebruik making van alle denkbare navigatie en communicatiemiddelen als mede van meteorologische informatie van belang om de snelste en veiligste route te kunnen zeilen.

Een geweldige prestatie van Mark Slats die zowel met het overroeien van de Atlantische Oceaan als met deze wereldomzeiling geld heeft ingezameld te besteden aan de genezing van de ziekte kanker, onder het motto Sailing4Cancer.

Zie ook hier en hier

Havenmond van Scheveningen bij een mooie zonnige dag op 23 februari 2019, bij een oostenwind wachtend op de thuiskomst van wereldomzeiler Mark Slats, tweede in de Golden Globe Race 2018.
Mark Slats tegemoet gaande vaartuigen.
Mark Slats tegemoet gaande vaartuigen.
Mark Slats tegemoet gaande vaartuigen, waaronder de KNRM reddingboot van Scheveningen.
De Maverick van Mark Slats omringt door verwelkomende watersporters.
Publiek en pers is uitgelopen om Mark Slats te verwelkomen. De weinige wind maakten dat de aankomst wat langer op zich liet wachten, maar zij bleven allemaal, het hebbende over verre reizen en mooie plannen.
Aankomst van Mark Slats in Scheveningen.
De Maverick van Mark Slats omringt door verwelkomende watersporters.
Mark Slats omringt door verwelkomende watersporters.
De Maverick, een Rustler 36, omringt door verwelkomende watersporters.

Geef een reactie

Sluit Menu