Winterstaling

Onderwaterschip 2017

Scjildersmaterialen voor het onderwatschip, De IJssel HB Coating en International zelfslijpende Antifouling.

Het onderwaterschip was al voorzien van meerdere lagen De IJssel IJmopox HB Coating ter voorkoming van osmose, in 2017 is het onderwaterschip voorzien van een extra laag tweecomponenten HB Coating, waarna overgegaan is op zelfslijpende / polijstende aangroewerende verf van het merk International.

IJmopox Tweecomponenten HB Coating van De IJssel.
International Micron Plus Polijstende antifouling.

Bootonderhoud 2019

Het interieur bevat blankgelakte houten panelen met lijstwerk, dat behandeld gaat worden met Delta Zijdeglans parketlak, waar we goede ervaringen mee hebben: sterk en slijtvast met een blijvend mooie toplaag. Het houtwerk achter en onder kussens is nog altijd onbehandeld gebleven, dit voorjaar gaan die kajuitdelen aandacht krijgen. Het lijstwerk wordt contrasterend hoogglans. Aanvankelijk was het scheepje ingericht met messing kajuitverlichting, deursluitingen en kapstokhaken, deze zijn vervangen voor chroom. Daarbij worden er teakhouten klampen toegevoegd voor een scheepse doeltreffende stijl.

Onderhoudmaterialen voor de boot: onderwaterwereld, blanke lak in hoogglans en zijdeglans voor het houtwerk, polyester polish, wax en shampoo voor romp, dek en kuip. En wat teakhouten onderdelen.
Teakhouten onderdelen om het interieur te verfraaien. De vingerringen zijn bestemd voor de luiken onder de zit- en slaapbanken, oorspronkelijk bestond de handgreep van de luiken uit een simpel geboord gat. De twee kikkers gaan dienen als ‘handdoekhaken in de kombuis’.

International Jacht Polish, -Wax en – Sealer

Het polyester buitenwerk wordt onderhouden met polyester polish, polyester wax, – sealer en bootshampoo. Met de eerste wordt het oppervlak gepolijst zodat er een glanzend oppervlak ontstaat, de wax beschermt het oppervlak tegen UV-straling en indringen van verontreiniging. De shampoo ontdoet het gepolijste en gewaxte oppervlak baan vuil, daarbij de beschermende laag in tact houdend.

Hurley 800 Classic geschilderd en gepoetst klaar voor een nieuw seizoen.

Houtwerk onder de kajuitbanken, voorjaar 2019

De voorpiek waarvan de bedbodem en de luiken zijn gelakt. De luiken zijn voorzien van teakhouten vingerringen.
De zitbank in de kajuit met luiken, gelakt en voorzien van teakhouten vingerringen.
Teakhouten kikkers als haakjes voor theedoeken en ovenhandschoenen. Scheeps en creatief.
Sluit Menu