Onderwaterschip 2017

Scjildersmaterialen voor het onderwatschip, De IJssel HB Coating en International zelfslijpende Antifouling.

Het onderwaterschip was al voorzien van meerdere lagen De IJssel IJmopox HB Coating ter voorkoming van osmose, in 2017 is het onderwaterschip voorzien van een extra laag tweecomponenten HB Coating, waarna overgegaan is op zelfslijpende / polijstende aangroewerende verf van het merk International.

IJmopox Tweecomponenten HB Coating van De IJssel.
International Micron Plus Polijstende antifouling.

Bootonderhoud 2019

Het interieur bevat blankgelakte houten panelen met lijstwerk, dat behandeld gaat worden met Delta Zijdeglans parketlak, waar we goede ervaringen mee hebben: sterk en slijtvast met een blijvend mooie toplaag. Het houtwerk achter en onder kussens is nog altijd onbehandeld gebleven, dit voorjaar gaan die kajuitdelen aandacht krijgen. Het lijstwerk wordt contrasterend hoogglans. Aanvankelijk was het scheepje ingericht met messing kajuitverlichting, deursluitingen en kapstokhaken, deze zijn vervangen voor chroom. Daarbij worden er teakhouten klampen toegevoegd voor een scheepse doeltreffende stijl.

Onderhoudmaterialen voor de boot: onderwaterwereld, blanke lak in hoogglans en zijdeglans voor het houtwerk, polyester polish, wax en shampoo voor romp, dek en kuip. En wat teakhouten onderdelen.

Het polyester buitenwerk wordt onderhouden met polyester polish, polyester wax, en bootshampoo. Met de eerste wordt het oppervlak gepolijst zodat er een glanzend oppervlak ontstaat, de wax beschermt het oppervlak tegen UV-straling en indringen van verontreiniging. De shampoo ontdoet het gepolijste en gewaxte oppervlak baan vuil, daarbij de beschermende laag in tact houdend.

De vlonder voor de kuip van de boot vroeg aandacht. Losse latten zijn weer opnieuw geschroefd en gelijmd, het houtwerk blank geschuurd en geschraapt.
Sluit Menu