Mark Slats in de Golden Globe Race

Solo en non stop een wereldomzeiling maken zonder gebruik te maken van hedendaagse navigatie en communicatiemiddelen in een zeilrace en dan twee dagen na de winnaar aankomen, na tweehondveertien zeildagen. Dat presteerde vandaag Mark Slats, een Nederlandse zeezeiler die al eerder de Atlantische Oceaan is overgeroeid.

Aankomst Mark Slats Scheveningen na tweede te zijn geworden in de Golden Globe Race 2018

De Golden Globe Race 2018 is gewonnen door de drieënzeventigjarige Fransman Jean-Luc van den Leede, maar de prestatie van Mark Slats is er niet minder om. Zowel Van de Leede als Slats zeilden de oceaanrace met een Rustler 36, een voor de race geschikt gemaakte semi-langkieler met masttoptuigage.

De Golden Globe Race is een zeilrace rond de wereld met de mogelijkheden van 1968. Ook in dat jaar werd er een dergelijke solo non-stop zeilrace uitgeschreven. Nadien zijn er andere rond de wereld zeilwedstrijd gehouden, maar met dat verschil dat er gezeild werd in etappes en met gebruik making van alle denkbare navigatie en communicatiemiddelen als mede van meteorologische informatie van belang om de snelste en veiligste route te kunnen zeilen.

Aankomst van Mark Slats in Scheveningen na tweede te zijn geworden in de Golden Globe Race 2018.

Een geweldige prestatie van Mark Slats die zowel met het overroeien van de Atlantische Oceaan als met deze wereldomzeiling geld heeft ingezameld te besteden aan de genezing van de ziekte kanker.

Mark Slats omringt door verwelkomende watersporters.

Ga naar Website Mark Slats

Ga naar Rustler Yachts

Ga naar Golden Globe Race

Sluit Menu