Scheepskast voor thuis

Mahoniehouten laden met teakhouten fronten afkomstig van een groot zeiljacht gebouwd op een gerenommeerde Duitse scheepswerf  die jachtbouw erbij doet maar met name schepen bouwt voor de vrachtvaart en de visserij. We hebben het over de Noordduitse scheepsbouwer Lübbe-Voss. Voor thuis gaan we er een mooie scheepskast van maken met behoud van zo veel mogelijk originele details zoals de zwaluwstaartverbindingen en de de laden die aan de achterzijde zijn afgeschuind om ooit passende te zijn in een stalen S-spant. Vandaag een begin gemaakt.

De mahoniehouten laden met teakhouten fronten uit het bij Lübbe-Voss gebouwde zeiljacht Tina III passend gemaakt met behoud van originele details.
De scheepskast halverwege het maken. Drie teakhouten met mahonie laden en een teak bovenblad met essen stroken.

Verder werken

Na een paar weken werken en aandacht aandacht besteden aan andere zaken verder gegaan met het bovenblad waar een scheepse omlijsting rond is aangebracht. Met het oog op een beweeglijk schip hoort er rond het blad een opstaande rand, zodat losse spullen er niet af zouden rollen. Maar voor in huis is dat niet praktisch, daarom een open voorzijde met behoud van de nautische uitstraling.

Scheepskast met omlijsting rond het blad, éénmaal gelakt.
De zijkanten en de achterkant in een zijdeglans grijze kleurlak.

Geef een reactie

Sluit Menu