Montage zonder boren, lijmen en schroeven

Teakhouten kikkers als haakjes voor theedoeken en ovenhandschoenen. Scheeps en creatief.

We lazen eens een blog van een Amerikaanse zeiler die een nieuw polyester zeiljacht had gekocht. Zeilklaar maar verder basic, het hout en het polyester binnen en buiten maagdelijk ongeschonden. Nog geen gaatje geboord, geen gat gezaagd, geen inkeping geveild. In hetzelfde blog beschreef onze zeilvriend hoe hij dat zo graag wilde houden, maar wel zijn scheepje wilde voorzien van benodigdheden zonder zijn scheepje te kwetsen. En daarvoor had hij allerlei vondsten en snufjes. Het kompas in een daarvoor gemaakt zetbord, het originele zetbord bleef bewaard. Klemmende keggen op maat gemaakt voor het interieur waarop de barometer en de telefoonhouder waren gemonteerd. Tassen met lijntjes om deze op te hangen enzovoort. Nu zeilen wij een scheepje waar we niet de eerste eigenaars van zijn. Ons scheepje is ook verrijkt met de nodige uitrustingstukken. Inclusief schroef- en boor- en zaaggaten. Toch willen wij ons laten inspireren. Want neem nu electronica, de ontwikkelingen staan niet stil en steeds weer komt er iets nieuws. Met nieuwe gaten tot gevolg. Daarom kiezen wij waar het kan voor alternatieven. Een touwtje, een elastiek, een plank. Want een gat is eerder gemaakt dan hersteld.

Het elastiek gehaakt achter de houten handgreep houdt de GPS en de bedieningsconsole van de stuurautomaat prima op zijn plaats zonder het boren van gaten en schroeven van haken. Zo blijven polyester en houtwerk gaaf.

Deursluiting

Voor de deur naar de voorpiek is een eenvoudige maar effectieve sluiting bedacht. De goedkoope en kwetsbare plastic grendel is vervangen voor een stevig elastiek en een teakhouten klamp.

Geleideogen genuaroller bedieningslijn

Geleiding van de bedieningslijn van de fok- en genuaroller.
Sluit Menu